Dag van 't laand


Zaterdag 12 mei van 10:00 tot 17:00 
"Dag van 't laand"

Bij het Steenhuis 

't pad 15 a, Niebert
Groningen

  
Niebert is het middelpunt van de dag van het Laand.

Niebert viert ‘Dag van ’t Laand’


Zaterdag 12 mei wordt in het Groningse Niebert de tweede ‘Dag van ’t Laand’ gehouden. Deze dag staan vier beeldbepalende lokaties in Niebert centraal, met diverse activiteiten voor het publiek.
  Het gaat om de molen, het Iwema Steenhuis, het Wit Kerkje en arboretum d’Oertocht. De opening van de ‘Dag van ’t Laand’ wordt om half tien verricht bij de molen door wethouder Bloem van de gemeente Marum.
Niebert ligt in het Westerkwartier van Groningen en grenst aan Friesland en Drenthe. Het dorp herbergt een karakteristiek Wit Kerkje uit 1385. Daar liggen ook de graven van de familie Iwema. Zij bezaten het Iwema Steenhuis aan de rand van het dorp. In de schuur naast het Steenhuis is een museum gevestigd met een aantal vroegere ambachten. Aan de rand van het dorp ligt het arboretum ‘d’ Oertocht’. Niebert is ook trots op de zeskantige Korenmolen (1899) met het daarachter liggende Molenhuis. Deze stellingmolen torent hoog boven het dorp uit. De molen is in 2011 in bezit gekomen van het Groninger Landschap

Niebert is het middelpunt van de dag van het Laand.
Tijdens de tweede ‘Dag van ’t Laand’ wordt het Wit Kerkje uit 1385 omgetoverd tot expositie ruimte. Tien kunstenaars uit de omgeving laten hun werk zien. Bij het Iwema Steenhuis staan kraampjes met werk van hobbyisten. 

Bizzy Chrissy staat hier ook met een kraampje.

Vanaf het Steenhuis loopt de ‘natuur-ontdek- route’ voor kinderen. Bij het Arboretum d’Oertocht valt veel te leren over fruit, o.a. het stekken en enten. Met een beetje mazzel staat de Molen niet stil die dag. Men kan tot 12.00 uur bij de molen starten voor een fietstocht van ongeveer 30 km.
VERHALENVERTELLERS
Om 11.00 en om 15.00 uur kan er aangeschoven worden bij verhalenvertellers in de molen. De hele dag is de molen vrij toegankelijk, de aanwezige gids en/of molenaar kan meer vertellen over deze unieke zeskantige korenmolen. Vlakbij de molen is een kindervrijmarkt en een kleine waren- en infomarkt. De Dag van ’t Laand duurt tot 17.00 uur.
Meer informatie op www.groningerlandschap.nl.

4 reacties:

 1. Ik wens je een leuke dag toe en laat ons duimen dat het goede weer ook van de partij zal zijn!

  Lieve groetjes,
  Valerie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk Christien!! Ik wens je een hele gezellige (en droge) dag!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wordt vast een hele mooie dag, Christien. En wat leuk dat jij daar ook mag exposeren.
  Ik wens je een hele fijne dag!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een hele fijne dag toegewenst! Ik hoop dat het weer een beetje meezit!
  Jammer dat ik niet even langs kan komen!

  Liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je lieve leuke berichtje, ik wens je een fijne dag.
Lieve groet van Christien